Telefon +36 70 275 85 24
Telefon +36 20 956 25 10
email: info@bautender.hu

Bautender Ziegel Kft.
6724 Szeged, Hunyadi tér 23 fsz. 2.
adószám:13957847-2-06

Lovas Terápiás és Családi Központ Mórahalom, tervezés

Megrendelő: Mórahalom Városi Önkormányzat

Beruházás nettó értéke: 850 Millió Ft

Tervezés ideje: 2019 augusztus – 2020 április

Megbízás tárgya: Generál műszaki tervezés

A Mórahalom Városi Önkormányzat egy terápiás épületet tervez építeni, mely a Csillag Táltos Mórahalmi Komplex Fejlesztő Központ részeként létesülne továbbá egy 6 szobás szállás épületet is tervez építeni, mely a Csillag Táltos Mórahalmi Komplex Fejlesztő Központ részeként létesülne.

A Lovas Terápiás Központ elnevezésű épület földszint + 2 emelet kialakítású.

A földszinti területeken kerül kialakításra egy központi előtér, az irattár, vizesblokkok, tárolók, egy öltöző, egy foglalkoztató, valamint egy tornaterem. Az emeleti szinten kapott egy tanterem, 4 db foglalkoztató valamint a működéshez szükséges irodák. A 2. emeleten 4 db szoba, egy étkező és egy teakonyha helyezkedik el.

Az épület külső tömegalakítása és megjelenése a modern s stílusjegyeket kapott, modern bejárati kialakítással.

Az ingatlan a telek előtti közterületről közelíthető meg. A parkolók az épület előtti területen a bejárat mellé szervezve kerültek elhelyezésre.

Az épületnek alkalmasnak kell lennie a benne tartott terápiás foglalkozások megtartására. Erre biztosítottunk lehetőséget a betervezett tornaterem és az 5 db foglalkoztató elhelyezésével. Az épületben a terápiát tartó szakemberek oktatását is meg kell oldani, erre egy tantermet és a hozzá tartozó tanári szobát terveztünk.

Az épületben el kell helyezni a szállás funkció kiszolgálására szolgáló helyiségeket. A szükséges raktárak, tároló, és gépészeti helyiség a földszinten kapott helyet.

A Családi központ épülete 6 db szobát tartalmaz, melyből kettő teljesen akadálymentesített. A szobák egyenként 3-3 fő elszállásolására legyenek alkalmasak.

A tervezés során biztosítani kell a tetőtér későbbi beépíthetőségé, melyet üres padlásterek kialakításával oldottunk meg. A padlástér és tervezett tetőterasz a recepció melletti lépcsőn keresztül közelíthető meg.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük