Telefon +36 70 275 85 24
Telefon +36 20 956 25 10
email: info@bautender.hu

Bautender Ziegel Kft.
6724 Szeged, Hunyadi tér 23 fsz. 2.
adószám:13957847-2-06

Barmos György tér, Mórahalom, tervezés

Megrendelő: Mórahalom Városi Önkormányzat

Beruházás nettó értéke: ~ 50 Millió Ft

Tervezés ideje: 2019 május – 2020 december

Megbízás tárgya: Generál műszaki tervezés

A Mórahalom Városi Önkormányzat a Barmos György tér megújításával bízta meg a cégünket. A cél az volt, hogy a téralakítás és a térburkolatok a mai kor igényeinek, elvárásainak megfeleljenek és közben a Móra Ferenc Általános Iskolát is kiszolgálja.

A tér a Milleniumi sétány felől egy lépcsőzetes új támfalat kapott, ezáltal egy védett tér alakul ki a park felé. A vasbeton elemek közé magaságyásokat alakítottunk ki, amik virágokkal és zöld növényekkel lesznek beültetve.

A Móra Ferenc Általános Iskola felől további bicikli tárolókat helyeztünk el, figyelve arra, hogy megfelelő közlekedő szélesség maradjon az iskola bejárata és a tér középpontja között, hogy ünnepségek esetén kint is meg lehessen azokat tartani.

A négyzet alakú központi térrész mögötti terület egy új aszfalt burkolatot kapott. Ide lesz felállítva az ideiglenes színpad. A közbenső időszakokban focipályaként lenne használva.

A hátsó területen egy védett, ívelt oldalfalú sétáló és pihenőrész került kialakításra, ami végig faburkolatot kapott. A támfalak oldalában padokat helyeztünk el, amiket a fás, bokros területek árnyékolnak.

Az iskolákkal szemközti oldalakon teraszokat emeltünk ki, amik kültéri órák megtartására is alkalmasak a fa burkolatú lépcsőzetes kialakítás révén.

A célunk egy olyan komplex tér kialakítása volt, ami megfelel minden korcsoport igényeinek úgy, hogy közben egymást ne zavarják a tevékenységek, és a már meglévő közlekedő útvonalakat megtartva.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük