Telefon +36 70 275 85 24
Telefon +36 20 956 25 10
email: info@bautender.hu

Bautender Ziegel Kft.
6724 Szeged, Hunyadi tér 23 fsz. 2.
adószám:13957847-2-06

Takaréktár u. 7. Irodaház és Kollégiumi szobák kialakítása

Megrendelő: Joy’s United Kft

Beruházás nettó értéke: 1,5 Mrd Ft

Kivitelezés ideje: 2020 július – 2021 szeptember

Megbízás tárgya: Generál műszaki ellenőrzés, Tervezői művezetés

A takarékpénztár palotát Baumhorn Lipót műépítész tervezte az 1900-as évek elején és 1905 körül épült fel. Korábban a takarékpénztár régi épülete állt a helyén. „A városképi szempontból kiemelt és meghatározó ponton álló, elődje helyére emelt épület a bécsi és berlini szecesszió formai jegyeinek külsőségekben, felületi dekorációban való alkalmazása jellemzi.” Az épület fokozottan védett műemlék.

A megbízó és egyben tulajdonos az eredetitől eltérő más rendeltetésű létesítményt, történetesen felsőoktatási kollégiumot és modern egy légterű irodákat kíván építeni az üresen álló épületrészekben, természetesen felhasználva az eredeti adottságokat.

Az épület 3 funkcionális egységre tagozódik. A Takaréktár utcai főbejáraton keresztül megközelíthető OTP tulajdonban található banki egység. A Széchenyi tér földszintjén levő második funkcionális egység 3 üzletet foglal magába külön utcai bejáratokkal. A harmadik – legnagyobb – a földszintről a Széchenyi tér felőli szárazkapu bejárat felől megközelíthető funkcionális egység mely magában foglalja az egylégteres irodákat (I. és II. emeleten) a felsőoktatási kollégiumi szobákat (I. és II. emeleten) és a tetőtéri lakásokat. A könnyebb megközelíthetőség miatt 2 új személyfelvonó és 3 lépcsőház kerül kiépítésre. A felsőoktatási kollégium lakószobái az I. és II. emeleti függőfolyosóról nyílnak.

A régi fotóüzlet területének bevonásával kerül kialakításra a szárazkaputól független recepció. Így modern


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük