Telefon +36 70 275 85 24
Telefon +36 20 956 25 10
email: info@bautender.hu

Bautender Ziegel Kft.
6724 Szeged, Hunyadi tér 23 fsz. 2.
adószám:13957847-2-06

Kenderház bemutató épület

Projekt megnevezés:   Kenderház bemutató épület

Megrendelő: KÖSZI Szövetkezet –   http://www.kenderhaz.hu

Tervezés ideje:  2016. november

A tervezés program egy három hálószobás családiház tervezése volt kertkapcsolattal. A mindennapi élet tere egy család életében az étkező és a nappali. Az építtetők kívánsága az volt, hogy ha lehetséges, akkor a két teret kezeljük egyként. A nappali az épület dél-nyugati sarkában kapott helyet, melyhez egy terasz csatlakozik. Az étkező a nappalival egy teret alkotva szintén kapcsolatban áll a terasszal, mérete elegendő a család étkezési szokásainak kielégítésére.

A másik fő tervezési szempont az volt, hogy a mindennapi lakótér és a pihenőzóna különüljön el egymástól. Az alaprajzon jól látszik, hogy a hálószobák közelébe szervezett fürdő-WC blokk pont ezt az egységet tükrözi.

A fent említett szeparáltságot segíti az előszobából nyíló második WC, mely biztosítja, hogy vendéglátás esetén sem kell a vendégeknek a pihenő zónába bemenni.

A padlástérbe való feljutást a közlekedő folyosóból biztosítottuk.

A lakásokhoz tartozó 1 db gépjármű elhelyezése telken belül a garázsban megoldott, aminek az építése külön építési engedélyezési eljárással történik.

Az épület teherhordó szerkezete vasbeton vázszerkezet, közte kenderbeton kitöltéssel. A homlokzati nyílászárók, korszerű műanyag szerkezettel, és 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel ellátottan kerülnek beépítésre. A födémszerkezet és tetőszerkezet teherhordó vázát szeglemezes tetőszerkezet alkotja


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük