Telefon +36 70 275 85 24
Telefon +36 20 956 25 10
email: info@bautender.hu

Bautender Ziegel Kft.
6724 Szeged, Hunyadi tér 23 fsz. 2.
adószám:13957847-2-06

Csengey mozi kialakítása a Paksi Városi Művelődési Központban

Megrendelő: Paks Város Önkormányzata

Beruházás nettó értéke: 80 Millió Ft

Kivitelezés ideje: 2019 november – 2020 március

Megbízás tárgya: Generál műszaki ellenőrzés

Előzmények:

Paks Város Önkormányzata és a Városi Művelődési Központ vezetősége elhatározta, hogy a második emeleti előadó termét mozi teremmé alakítja át.

Az mozi terem részletes leírása, funkcionális kialakítás:

A terem kialakításához a termet határoló nem szerkezeti falak elbontásra kerültek. Elbontásra került a homlokzaton 4 nagyobb és egy kisebb méretű ablak is, továbbá a terem gépház felé eső fala is. A bontások során lebontásra kerültek a teremben jelenleg megtalálható álmennyezet és lámpák is.

A bontások után álpadló készült a teremben, ugyanaz az álpadló került a vetítőgépházba is. Ez egy acélszerkezet, amire a padlórétegként 2,5 cm vastag OSB lapok kerültek beépítésre. Az acélszerkezetről külön terv készült.

A terem kialakítása lépcsőzetes, a széksorok eltolva kerültek beépítésre, így a nézőtér szerkesztési szabályainak az elrendezés megfelel.

A terem két funkcióra készült, mozifilmek vetítésére illetve kamaraelőadások, kisebb koncertek megtartására. Erre az esetre készült egy 1,5 méter széles fix emelvény a vetítővászon előtt, amit szükség esetén mobil dobogóval lehet bővíteni.

A terem világítása is erre a két funkcióra készült, a terem átlagos megvilágítása a 60/120 cm-es LED panelekkel történik, a színpadot 4 db reflektor világítja meg.

A terem lépcsősora mellett lépcsőfény, gipszkartonba rejtett lámpa – segíti a közlekedést.

A terembe készül akusztikus álmennyezet, ami a nézők felett sík, a színpad felé pedig enyhén emelkedő részekből áll. A mennyezet felett ásványgyapot hangszigetelés van a teljes födémfelületen. A mennyezet színe fekete.

A nézőtéren a megbízók által kiválasztott Ezcaray menorca típusú székek (90 db) kerültek beépítésre, kék színben.

A terem belső felületén hangelnyelő falak készültek, a terveken feltüntetett rétegrendben.

Ahol a terem nem külső fallal találkozik, , ott egy hang-gátló fal is készült a hangelnyelő belső oldali akusztikus fal mellett.


Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük